#MjesnaZajednica
Preuzmi mobilnu aplikaciju:

 #MjesneZajednice 

Fotografije


 

U periodu od 22.6. do 30.6. tekuće godine, MZ projekat[1] je organizovao obuku na temu „Upotreba tehnologija za društveno konstruktivnu namjenu u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ za predstavnike/ce partnerskih JLS.

 

Cilj sprovedenih obuka bio je podići svijest u partnerskim JLS o procesu digitalizacije lokalnih zajednica, predstaviti i ponuditi dostupne IT alate u budućem organizovanju rada i procesa unutar lokalnih zajednica, kao i podstaći društveni angažman građana/ki uz upotrebu digitalnih tehnologija u društveno konstruktivne svrhe.

 

Obuka je organizovana u online formatu za 6 trening grupa, okupivši ukupno 103 učesnika/ce iz 41 partnerske JLS.

 

 


[1]„Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske u vrijednosti od 14 miliona KM, a sprovodi ga  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

199 mjesnih zajednica i 41 opština/općina I grad širom zemlje učestvovat će u drugoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 400.000 ljudi.

 

Kontakt


Projekat: Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH
Sjedište UNDP-a u Sarajevu - UN House

Zmaja od Bosne b.b.
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel:      +387 (33) 293 400
Fax:     +387 (33) 552 330

Tehnička podrška