Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
je namjenjena nekadašnjim i sadašnjim članovima i predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, sekretarima mjesnih zajednica, predstavnicima opštinskih i gradskih uprava koji aktivno rade na pitanjima mjesnih zajednica, te aktivistima i volonterima koji doprinose boljem funkcionisanju mjesnih zajednica za opću dobrobit društva i lokalne zajednice.
Pridruži se zajednici praktičara
Ovo je mjesto gdje možeš podijeliti pozitivne prakse i iskustva u svom radu, tražiti savjet ili dati preporuku, edukovati se ili informisati o aktuelnostima na polju rada i funkcionisanja mjesnih zajednica. Dobro nam došli!
Postavite pitanje i doprinesite diskusiji
Imate li pitanje koje se tiče vašeg doprinosa mjesnoj zajednici? Smatrate se stručnjakom/stručnjakinjom u svojoj oblasti i sigurani ste da svojom ekspertizom možete doprinijeti napretku svoje MZ?
Aktivnosti
Pretraga po vrstama sadržaja
Pretraga po mjesnim zajednicama
Pretraga po članovima/icama
Prilike
Teme
Уручена медицинска опрема Дому здравља
Дому здравља Вишеград данас је уручена медицинска опрема вриједна 21.000 КМ у оквиру пројекта Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ под називом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Директор вишеградског Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је новинарима да су у оквиру овог пројекта у сарадњи са вишеградском општином добили квалитетну опрему која ће много значити Вишеграду, а прије свега...
Članak
2
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
19.05.2023. 08:20
Forumi građana za žene i mlade
Krajem marta 2023. godine su u 33 društvena centra širom Bosne i Hercegovine počeli da se održavaju forumi građana za žene i mlade. Do sada je održano 25 foruma u kojima je učestvovalo 427 osoba, a od toga čak 335 žena. Cilj ovih foruma je da se identifikuju aktivnosti za žene i mlade koje će se sprovoditi u društvenim centrima u 2023. godini. Aktivnosti koje će se održavati spadaju u tri...
Projekti u MZ
Vijest
67
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
30.01.2023. 09:27
TRENING ZA FACILITACIJU FORUMA GRAĐANA - ISPIT ZNANJA
Test znanja na osnovu odslušanog treninga facilitacije Foruma građana. Test sadrži 42 pitanja sa ponuđenim odgovorima, a potrebno je postići 80% uspješnosti prilikom odgovora kako bi se trening uspješno završio i dobio certifikat. Za test je potrebno 15tak minuta i može se više puta pristupiti polaganju testa.
Edukacijski ispit
52
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
16.01.2023. 13:57
Podijelite vaše mišljenje o klimatskim promjenama u Bosni i Hercegovini!
UNDP Accelerator Lab provodi ispitivanje javnosti u vezi stavova o klimatskim promjenama – i Vaše mišljenje nam je važno. Podijelite ga, potpuno anonimno, kroz kratku anketu kojoj možete pristupiti ovdje: https://www.surveymonkey.com/r/klimatske-promjene Ovo uvodno istraživanje je osnova za kasnije identificiranje ključnih izazova i poticaja za ekološko i klimatski svjesno ponašanje.
Vijest
61
1
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
30.12.2022. 08:40
DC Klašnice, Laktaši: Postajemo centar društvenog života građana
“Koliko puta ste do sada puta željeli da započnete neku vašu aktivnost, ali niste imali siguran, zdrav, topao, otvoren i Vaš prostor  da  to  realizujete?”,  stoji  u  uvijek  otvorenom  pozivu građankama i građanima da dođu i koriste prostor Društvenog centra Klašnice izgrađenog kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica BiH”, uz napomenu kako je “centar tu da mijenja zajednicu na bolje,...
Funkcionisanje MZ
Vijest
68