Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
je namjenjena nekadašnjim i sadašnjim članovima i predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, sekretarima mjesnih zajednica, predstavnicima opštinskih i gradskih uprava koji aktivno rade na pitanjima mjesnih zajednica, te aktivistima i volonterima koji doprinose boljem funkcionisanju mjesnih zajednica za opću dobrobit društva i lokalne zajednice.
Pridruži se zajednici praktičara
Ovo je mjesto gdje možeš podijeliti pozitivne prakse i iskustva u svom radu, tražiti savjet ili dati preporuku, edukovati se ili informisati o aktuelnostima na polju rada i funkcionisanja mjesnih zajednica. Dobro nam došli!
Postavite pitanje i doprinesite diskusiji
Imate li pitanje koje se tiče vašeg doprinosa mjesnoj zajednici? Smatrate se stručnjakom/stručnjakinjom u svojoj oblasti i sigurani ste da svojom ekspertizom možete doprinijeti napretku svoje MZ?
Aktivnosti
Pretraga po vrstama sadržaja
Pretraga po mjesnim zajednicama
Pretraga po članovima/icama
Prilike
Teme
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
24.11.2022. 09:20
Žene jačaju mjesne zajednice u BiH
Nekada zapostavljena mjesna zajednica Kočićevo u Gradu Gradiška na sjeveru Bosne i Hercegovine oživjela je pod vodstvom Željke Despotović koju sugrađani već gotovo deceniju biraju za predsjednicu MZ. Njena volja i zalaganje za bolje uslove življenja u ovoj maloj ruralnoj sredini pokrenula je i druge žene da se aktivno uključe u unapređenje MZ. „Kako sam i sama rođena i odrasla na selu, znala...
Funkcionisanje MZ
Članak
20
1
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
21.11.2022. 09:59
Uloga mjesnih zajednica u fokusu: Razmjena iskustva iz BiH, regiona i šire
Tokom konferencije održane u Neumu 26. i 27. oktobra 2022. godine, predstavnici mjesnih zajednica (MZ) i jednica lokalne samouprava iz Bosne i Hercegovine (BiH), regije, Švicarske i Švedske razmijenili su iskustva o ulozi, funkcijama i uslugama koje pružaju mjesne zajednice svojim građanima. Konferencija je okupila oko 240 ljudi, uključujući predstavnike 41 općine/opštine i grada u...
Funkcionisanje MZ
Članak
8
1